Speciale online Gitaarworkshop voor Kids

- TIEN GRATIS ONLINE GITAARLESSEN VOOR JOUW KIND(EREN)! -
Meedoen? Registreer je dan nu gratis via deze button:

Aanmelden gratis online gitaarlessen

Vanaf 18-10-2023: nieuwe, tiendelige gratis 'RH ONLINE gitaarworkshop voor Kids!'

VANAF 18 OKTOBER 2023: TIEN GRATIS ONLINE GITAARLESSEN VOOR SPECIALE KINDEREN DOOR RUBEN HOEKE!

Wat is het doel van deze actie?
Helaas hebben veel kinderen niet de mogelijkheid om muziek te maken. Soms laat de financiële situatie thuis dit niet toe of sluit gewoon muziekonderwijs niet aan bij de mogelijkheden van de kinderen. Om die kinderen te helpen ga ik op woensdagmiddag 18 oktober starten met een tiendelige serie online gitaarlessen middels een gesloten Webinar. Let wel; dit project is geheel op basis van vertrouwen en enkel bedoelt voor de doelgroep! Valt een kind binnen de doelgroep, lees dan verder;

Niveau:
Beginnersniveau; Geen tot weinig (gitaar)kennis.

Wanneer begint het en wat ga ik doen?
Op tien achtereenvolgende woensdagmiddagen (start woensdagmiddag 18 oktober a.s.) ga ik jou van 17:00 tot 17:30 online gitaar leren spelen! Hoe leuk is dat!? Misschien kan je het al een beetje? En; Hoe werkt zo’n gitaar nou precies? Hoe krijg ik er een mooi geluid uit? Hoe zet ik mijn vingers neer? Dat en nog veel meer ga ik jou allemaal op een rustige en speelse manier uitleggen. Ik ga ook je ook leuke liedjes en akkoorden leren. Misschien ben je na tien lessen al zo ver dat je zelf nog veel meer kunt gaan ontdekken op je gitaar. Bovendien is het ook nog eens heel gezellig online! Doe je ook mee!?

Webinar en leerboek
Tijdens de gitaarles zie en hoor ik jou niet. Niemand ziet of hoort elkaar en dat is vanwege privacy redenen wel zo fijn! Maar… Jullie wel allemaal met elkaar chatten! Vind je iets moeilijk? Je kan de video na de gitaarles rustig terugkijken! Tevens krijg je, na registratie, een link naar het ‘RH Gitaarworkshopboek’ waaruit ik soms uit werk. Dat boek kan je downloaden op je computer, tablet of ander device. Je kan het boek ook uitprinten natuurlijk. Zo kan je de lesstof altijd nakijken en nalezen. Wel zo handig. Misschien kan een ouder(s) en/of verzorger je helpen? Of misschien willen hun wel samen met jou gaan meedoen!?

Uitzending gemist?

Ging de les te snel? Vind je het moeilijk de informatie in één keer te verwerken? Heb je een middag gemist, was je ziek of had je gewoon 'even geen zin'? Dat is ook allemaal geen probleem want je kunt namelijk elke uitzending op elk gewenst tijdstip terugkijken! Handig he!?

Wanneer begint de ‘Speciale RH Online Gitaarworkshop’ dan?
De ‘Speciale RH Online Gitaarworkshop’ begint op woensdag 18 oktober in de namiddag van 17:00 tot 17:30 en is maar liefst TIEN keer! Hieronder staan alle data:

Oktober: 18, 25
November: 1, 8, 15, 22, 29
December: 6, 13, 20

Noteer die data in je agenda en wie weet kun je na de tien lessen voor Kerst al hartstikke goed gitaarspelen en word jij de nieuwe Nederlandse gitaarheld!

Ik wil meedoen, maar hoe werkt dat dan?
Om gratis mee te kunnen doen, moet je je eerst registreren. Als je op de knoppen boven of onder drukt dan wijst het zich vanzelf. Je ontvangt dan een link in je emailprogramma. Deze link gebruik je vervolgens om je aan te melden voor het complete Webinar van tien lessen. Tevens kan je met deze link het 'RH Gitaarworkshopboek 2023' downloaden. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je automatisch de links naar de tien lessen. Let wel; deze links zijn alleen geldig voor jou en mogen niet gedeeld worden. En geen zorgen; je gegevens zijn alleen bij mij bekend. Het wordt reuze gezellig en ook nog eens leerzaam! Doe je mee!?

Maar waarom doe ik dit nou?
Toen ik in december 2020 gitaarsets begon in te zamelen voor kinderen die het moeilijk hebben en de vreugde zag die dat teweegbracht ben ik daarmee doorgegaan. Inmiddels hebben we al 530 (!) kinderen/gezinnen blij kunnen maken met complete gitaarsets en er gaan er nog veel meer komen. In een vroeg stadium begon ik al na te denken over een vervolg. Want tsja, nu hebben deze kinderen een mooie set maar in veel gevallen is er geen geld voor gitaarles… Gratis Online gitaarles!

Maar waarom dan!? Nou... Omdat ik weet wat een instrument voor iemand kan betekenen want het is mijzelf ook overkomen. Het kan iets van jezelf worden, het kan je een eigen wereld laten creëren waarin je je eigen stem kunt vinden en waarin de mogelijkheden onbeperkt zijn. Bovendien is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat muziek maken niet alleen goed is voor de ontwikkeling van de hersenen, maar ook een geweldig ontsnappingsmiddel aan de zorgen om je heen. Hoe fijn zou dat zijn voor kinderen in deze bijzondere tijd? Maar ja… Dan moet je wel gitaarlessen kunnen veroorloven… en helaas is dat voor veel kinderen en/of gezinnen door uiteenlopende omstandigheden niet weggelegd. Vandaar deze actie. Kinderen gratis leren gitaarspelen en daarmee een nieuwe wereld laten ontdekken. Zonder tegensprestatie.’

Waarom is muziek kunnen maken zo belangrijk voor kinderen?

Muziek én zelf muziek kunnen maken is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen, de fantasie, het zelfbeeld ('Hee, ik kan dit gewoon spelen, wat cool!') maar ook voor het leren ontdekken, luisteren, proberen etc. etc. Kinderen horen, mijns inziens, die kans te krijgen. Middels gratis online gitaarlessen worden die mogelijkheden geboden en de kansen vergroot. Denk jij; 'Dit is geweldig voor mijn kind', of 'Ik ken kinderen die hier enorm blij van worden', stuur mij dan via het contactformulier op deze website een bericht.

Ik heb er enorm veel zin in, hopelijk tot woensdag 18 oktober, 17:00!

Ruben