Groep 3 - Gevorderden

Aanmelden RH Online Gitaarworkshop Groep 3

RH ONLINE GITAARWORKSHOP

Startniveau Groep 3. 
Je bent reeds in staat (deels) zelfstandig liedjes uit te kunnen zoeken. Je beheerst de open basisakkoorden majeur, mineur, septiem en kan die op redelijk tempo spelen. Misschien zelfs al op meerdere verschillende posities op de hals. Je kan een ‘redelijk solootje’ spelen en misschien speel je al in een band en treed je op?

Doel Groep 3: 
In tien workshopavonden een breder fundament opbouwen. De open (basis)akkoorden majeur, mineur, septiem beheers je. We gaan het tempo opschroeven qua ‘wisselen van akkoorden’ en we voegen daar de Sus4 en Sus2 varianten aan toe. Vervolgens gaan we deze vijf akkoordsoorten op alle mogelijke posities op de hals pakken, inclusief omkeringen en het verplaatsen van de ‘grondtonen’. Solo's improviseren binnen akkoordschema's. Onderling verbinden van riffs, solo's en akkoorden binnen blues, rock, swing, pop en improvisatieschema's. Toonvorming, plectrumtechniek, slag- en sologitaar, ritmiek, soleren. Zelf en met hulp liedjes uitzoeken. Zelf leren componeren en arrangeren. Arrangementen, riffs en solo's uitzoeken, herkennen, uit het hoofd leren en toepassen in je eigen spel. Uit je 'comfort zone'; vastgeroeste patronen doorbreken en je horizon verbreden. Focus op de ‘slaghand’. Techniek, timing, begeleiden, slide-spel, blues, rock, pop, soul, rhythm & blues, folk, swing, boogie, improvisatie, ritmiek, feeling etc. Improviseren binnen bestaande liedjes, d.w.z.; een bestaand liedje ‘eigen’ maken. Tips & tricks m.b.t. versterkers, pedalen, gitaren, live spelen, opnemen en alles wat je verder wilt weten.

Vragen?
Tijdens het live (!) Webinar kan je Ruben, via zowel privé- als openbare chat, vragen stellen die hij direct zal beantwoorden.

Interactief
Rubens Webinar is live en interactief ingesteld. Het is geen van te voren opgenomen ‘instructievideo’ en biedt dus alle ruimte voor interactie en spontaniteit.

Uitzending gemist?
Ging de les te snel? Moeite om alle informatie in één keer te verwerken? Een avond gemist? Geen probleem. Elke uitzending is op je gemak terug te kijken! Na afloop van de gehele serie blijft het totale Webinar nog twee weken online beschikbaar.

RH Gitaarworkshop Facebookgroep
Ruben heeft op Facebook een groep geopend waar alle oud- en nieuwe deelnemers informatie kunnen uitwisselen, zie:
Ruben Hoeke Gitaarworkshop

RH Online Gitaarworkshop Webinar data Groep 3 
T.B.A.

Toelichting
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Ruben begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. Noten lezen kan hij niet. Volgens hem is dat ook geen voorwaarde om muziek te kunnen maken. Sinds 2008 geeft Ruben gitaarworkshops voor beginnende- en gevorderde gitaristen. Door de jaren heen hebben zo’n achthonderd mensen met plezier en succes aan de ‘RH Gitaarworkshop’ deelgenomen en is er een repertoire ontstaan van ruim 180 bestaande liedjes. Door middel van voorspelen, uitleggen en een meer dan 140 pagina’s tellend ‘RH Gitaarworkshopboek’, zal Ruben jou als gitarist zo snel en goed mogelijk nog beter leren spelen.

Zijn visie is duidelijk; ‘Tijdens de workshop gaan we bouwen. Handen uit de mouwen en zo min mogelijk theorie. Uiteindelijk draait het maar om één ding: plezier hebben in gitaarspelen en gewoon muziek maken. Gitaarspelen is voor mij net als praten. Muziek blijft toch een manier van communiceren. Toen ik met noten lezen begon, ging voor mij het plezier van het spelen er vrij snel af, helaas. Jezelf blijven ontwikkelen door te kijken, luisteren, dingen uit te zoeken en risico’s nemen, bleek voor mij de manier. Leren doseren, dynamisch spelen, je horizon verbreden.’

Groep 3 is geschikt voor alle leeftijden. Tijdens de workshopavonden wordt er afwisselend gespeeld op een akoestische én elektrische gitaar.

Kosten
Tien avonden: €175,- Na inschrijving krijg je een persoonlijke link toegestuurd waar je het ‘RH Gitaarworkshopboek’ kunt downloaden en desgewenst kunt uitprinten.

Aanmelden RH Online Gitaarworkshop Groep 3