Groep 2 - Een stapje verder!

Aanmelden RH Online Gitaarworkshop Groep 2

RH ONLINE GITAARWORKSHOP

Startniveau Groep 2. 
Je kent de basis en bent reeds in staat de open basisakkoorden (majeur, mineur, septiem) te spelen. Zelf speel je al wat bestaande liedjes. Misschien waag je jezelf weleens aan een solo, speel je al in een band of zou je dat graag willen.

Doel Groep 2: 
In tien workshopavonden je inzicht m.b.t. de gitaar en muziek maken verbreden. De (basis)kennis opfrissen. De majeur, mineur en septiemakkoorden herhalen en er nieuwe akkoordreeksen aan toevoegen. Met hulp ‘lastige liedjes' snel en goed leren uitzoeken en beheersen. Zowel met plectrum als met vingers spelen. Gaandeweg het tempo van het wisselen van akkoorden opschroeven. Akkoorden op andere posities en met andere grondtonen op de hele hals leren spelen. Improviseren binnen schema's. Denk hierbij aan het spelen van loopjes, riffs, solo's en het onderling verbinden van (barré)akkoorden. Uit je comfort zone; vastgeroeste patronen doorbreken en je horizon verbreden. Arrangementen en riffs leren herkennen, uit je hoofd leren en toepassen in je eigen spel. Ritmiek, vingerzetting en klankvorming verbeteren. Focus op de ‘slaghand’. Solo’s en riffs leren spelen en verbeteren. Tips & tricks m.b.t. effectpedalen, versterkers, bandjes vormen, opnemen en gitaren in het algemeen.

Vragen?
Tijdens het live (!) Webinar kan je Ruben, via zowel privé- als openbare chat, vragen stellen die hij direct zal beantwoorden.

Interactief
Rubens Webinar is live en interactief ingesteld. Het is geen van te voren opgenomen ‘instructievideo’ en biedt dus alle ruimte voor interactie en spontaniteit.

Uitzending gemist?
Ging de les te snel? Moeite om alle informatie in één keer te verwerken? Een avond gemist? Geen probleem. Elke uitzending is op je gemak terug te kijken! Na afloop van de gehele serie blijft het totale Webinar nog twee weken online beschikbaar.

RH Gitaarworkshop Facebookgroep
Ruben heeft op Facebook een groep geopend waar alle oud- en nieuwe deelnemers informatie kunnen uitwisselen, zie:
Ruben Hoeke Gitaarworkshop

RH Online Gitaarworkshop data Groep 2 
T.B.A.

Toelichting
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. 

Ruben begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. Noten lezen kan hij niet. Volgens hem is dat ook geen voorwaarde om muziek te kunnen maken. Sinds 2008 geeft Ruben gitaarworkshops voor beginnende- en gevorderde gitaristen. Door de jaren heen hebben zo’n achthonderd mensen met plezier en succes aan de ‘RH Gitaarworkshop’ deelgenomen en is er een repertoire ontstaan van ruim 180 bestaande liedjes. Door middel van voorspelen, uitleggen en een meer dan 140 pagina’s tellend ‘RH Gitaarworkshopboek’, zal Ruben jou als gitarist zo snel en goed mogelijk beter leren spelen.

Zijn visie is duidelijk; ‘Tijdens de workshop breiden we samen je basis uit en ontwikkelen we verder door. Handen uit de mouwen en zo min mogelijk theorie. Uiteindelijk draait het maar om één ding: plezier hebben in gitaarspelen en gewoon muziek maken. Gitaarspelen is voor mij net als praten. Muziek blijft toch een manier van communiceren. Toen ik met noten lezen begon, ging voor mij het plezier van het spelen er vrij snel af. Jezelf blijven ontwikkelen door te kijken, luisteren, dingen uit te zoeken en risico’s nemen, bleek voor mij de manier. Als ‘tussengroeper’ heb je, als het goed is, de beginselen reeds onder de knie. Nu is het een kwestie van doorpakken, kennis uitbreiden en je horizon verbreden.’

Groep 2 is geschikt voor alle leeftijden. Tijdens de workshopavonden wordt er afwisselend gespeeld op een akoestische én elektrische gitaar.

Kosten
Tien avonden: €175,- Na inschrijving krijg je een persoonlijke link toegestuurd waar je het ‘RH Gitaarworkshopboek’ kunt downloaden en desgewenst kunt uitprinten. 

Aanmelden RH Online Gitaarworkshop Groep 2