De Corona blues van een muzikantje

Even lekker zeuren, want dat schijnt op te luchten. 

Als ZZP-er en ja, daar heb ik inderdaad zelf zo'n 16 jaar geleden voor gekozen en ook nu nog geen spijt, is het best lastig je hoofd boven water te houden. Dat wordt nog eens extra lastig in deze bijzondere tijden. Gelukkig ben ik een redelijk handige jongen die doorgaans mogelijkheden binnen 'onmogelijkheden' ziet. So far so good. 

De eerste lockdown; begrijpelijk, maar voor mij persoonlijk wel direct een strop. Geen optredens maar ben wel met mijn 'RH Gitaarworkshoppers' online verder gegaan. Geen echte schade voor mij en mijn +/- 40 leerlingen. Bandoptredens geschrapt dus heb direct zeven duo's samengesteld om Coronaproof door te kunnen blijven spelen. Tevens ben ik aan de slag gegaan met een heus Webinar, wat ik nog steeds doe. Online goed gitaar leren spelen. Helemaal ok! So far so good. 

In de zomer ben ik naarstig opzoek gegaan naar een nieuwe ruimte waar ik de 1,5 meter garantie kan waarborgen zodat ik mijn 'RH najaar Gitaarworkshop' kon voorzetten. Gevonden. So far, so good. 

De tweede lockdown - part 1: 70% mijn optredens direct gecancelled. Weg. Klaar. Ok... Dat is niet zo leuk. Gelukkig had ik zowel mijn 'face-to-face' als 'online' Gitaarworkshop nog. So far... So good. Well... Sort of... 

De tweede lockdown - part II: De andere 30% van mijn optredens direct gecancelled. Geen optredens meer in het vooruitzicht. Ok... Groepslessen mogen niet meer. Klaar, over en sluiten. Ok... Mijn nieuwe 'RH Bandcoaching traject'; voorlopig in de ijskast. Online kan nog. Wordt dat dan het 'Nieuwe Normaal'? Hope not... So far so good is nu even veranderd in 'No can do'. 

Begrijp me niet verkeerd; ik ben geen Corona expert. Ik besef ook dondersgoed dat ik niet 'de enige' ben die er onder lijdt en mijn hart gaat uit naar alle mensen die het nog veel zwaarder hebben dan dit muzikantje. Maar toch... 

- Waarom blijven de sportscholen open? Want 'dat is belangrijk'? WTF... Wat is er mis met een stevige wandeling buiten? Ga eens een rondje fietsen of trek jezelf even 10x op aan een boomtak!? 💪 

- Sauna's blijven open. Ikzelf mis daar helemaal niks aan, maar toch... Is dat nou slim? 'Mensen moet kunnen ontstressen'. Ah... Daarom dus... 😄 

- De bouwmarkten blijven open. Dat begrijp ik wel want die zijn allemaal zo noodlijdend. 🥴 

- 'We moeten nu streng zijn zodat we straks samen Kerst kunnen vieren'. Ah ja, logisch... Lekker met z'n allen knus samen, lekker eten en dan in januari alle tijd om uit te buiken tijdens een nieuwe lockdown. 😆🎅 

- Over het rotsvaste verzet van de fanatieke wintersporters ga ik het niet eens hebben. 🥴 

Ik ben geen Coronaexpert en ook geen complotdenker... Maar wat moet ik nou met deze bijzondere regelgeving? De vraag stellen is em eigenlijk direct beantwoorden; Je houden aan de richtlijnen ten einde jezelf en anderen te beschermen zodat deze klote situatie, waar we ALLEMAAL inzitten, te kunnen beëindigen. Dus ook ik ga in lockdown. Opnieuw welgeteld '0' inkomsten. Cultuur; de sluitpost. Ach ja; eigen schuld. Had ik maar een echt vak moeten leren! 

Als Trump straks weer president wordt heb ik helemaal een kut dag... Hoewel ik ook weer niet zeker weet of die Biden wel zo ok is. 

O ja; ik zoek ook nog een huis in Krommenie voor mezelf en mijn 2 zoons, dus mochten jullie wat weten of horen; let me know via PM. 

Zo. Dat lucht op. Ik ga maar eens naar buiten want de zon schijnt. 

Hou vol en blijf lachen mensen! Doe ik ook. 🙂