2015 Radix RH Model *prototype I*

Mijn opa werd in 1906 geboren in Bogor ('Buitenzorg'), op het eiland Java, Indonesië. In de jaren twintig begeleidde hij met zijn viool 'stomme films' in de bioscoop van zijn vader in Jakarta. Mijn vader speelde in de jaren negentig ook veelvuldig in Jakarta. In 2015 vroeg Qguitars mij een 'RH signature' gitaar te ontwikkelen. Samen met ontwerpers Rene Gruijs en Marten Haak, is het eerste prototype van het 'Radix Ruben Hoeke Model' ontstaan die gebouwd is door Toien Bernadhie van Radix Guitars, Jakarta, Indonesië. Ik zocht naar een combinatie van de power en sustain van een Les Paul, de sprankel van een Telecaster en het speelcomfort van een Music Man. Deze gitaar zal ik de komende tijd tot het uiterste testen m.b.t. klank, bespeelbaarheid en duurzaamheid. Gaandeweg zullen we verbeterpunten aantekenen ten einde een kwalitatief hoogstaande gitaar op de markt te brengen.